ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 25 март 2010 г.

Еволюцията на мъжете продължава

Независимо от факта, че жените често наричат мъжете примитивни същества, генетичната особеност , различаваща тези два пола, продължава да еволюира именно у представителите на силния пол.
Става дума за Y- хримозомата, отговаряща за определене на мъжкия пол, която, както се оказва, се развива значително по-бързо от всички други елементи на генетичния код на съвременния човек.

Резултатите от изследванията са публикувани през седмицата в научното издание «Nature», и свидетелстват за това, че Y- хримозомата на съвременните мъже с 30% се различава от аналогичната хромозома при шимпанзето, макар че разликата между всички други хромозоми при тях е не повече от 2%.

По предположение на учените от британския Кембридж, тези изменения са станали през последните 6 милиона години, което свидетелства, че еволюцията на мъжете продължава. По- рано генетиците открили, че гените от мъжката полова хромозома Y са способни да се преместват в женската Х хромозома и обратно. Това откритие може съществено да разшири представите , как полът на човека се определя на генетично ниво.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics