ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

събота, 13 март 2010 г.

Google открили неизвестна земна цивилизация

В статия, публикувана в списание „Античност” (Antiquity) , археолозите съобщили за сензация: открити са останки на неизвестна цивилизация, съществувала на границата на съвременна Бразилия и Боливия, съобщават израелските медии.
Специалистите, направили спътникови снимки на региона, достъпни в рамките на проекта Google Earth. Колкото да е странно, но благодарение на изсичането на гората, което по своята същност е вредно за екологията, учените открили мрежа от пътища , с дължина повече от 250 километра.

Находката имала изключително правилна првоъгълна форма , а това доказвало нейния изкуствен произход. По пресмятане на изследователите, в този регион в периода от ІІ век пр. н. е. до XIII век от нашата ера , там са могли да преживяват около шестдесет хиляди души.

Някои журналисти са побързали да нарекат находката „останките на първообраза на загадъчния Елдорадо” – страната на златото и скъпоценните камъни, която неуспешно са търсили конкистадорите. Заслужава си , обаче, да се отбележи, че от самите учени в статията нищо не се споменава за Елдорадо.

Трябва да се припомни, че съвсем не отдавна, с помощтта на същата служба Google Earth, на морското дъно са били открити правоъгълни следи, които са били свързани с останките на Атлантида. Само че представителите на Google Earth заявили, че те просто се явяват артефакти.
За разлика от този случай , новата статия-сензация за откриването на цивилизацията се е появила на страниците на известното и популярно списание.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics