ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 31 март 2010 г.

Как изглеждат извънземните...


Въпреки пълното отсъствие на достоверна информациа за извънземните форми на живот, астробиолозите, на основа на косвени свидетелства, с които разполагат съвременната астрономия и биология, правят предположения как изглеждат живите същества на другите планети.

Например астробиологът Dirk Schulze-Makuch от университета във Вашингтон изказва предположение, че под слоя лед на Европа (спътник на Юпитер), е възможно съществуването на сложни хранителни пирамиди, в основата на които лежат микроби, а най-висшите същества се явяват организми с размери 1 милиметър, приличащи на червеи.
Стевен Бенер, биохомик от Флорида, изказва предположение, че в наситената със серни съединения атмосфера на Венера, могат да обитават прозрачни, закръглени същества.
Във въглеводородните езера на Титан , Спътника на Сатурн, е възможно съществуването на гигантски бактерии, тъй като повърхностното напрежение на сместа от метан и етан е доста по- ниско, отколкото при водата. Освен това при ниските температури на Титан, всички процеси протичат много бавно и следователно живота на обитателите на тази планета може да бъде незабързан и много дълъг.

Що се отнася до представителите на по- висока степен на еволюцията, с които, вероятно, бихме могли да осъществим радиовръзка, обликът им би се оказал близък до човешкия само в случай, че условията за живот на нашите планети съвпадат, което е малко вероятно. Астробиолозите предполагат, че разумните същества има голяма вероятност да се окажат хищници или всеядни и изт високоорганизирано общество. Възможно е, тези същества да имат органи, възприемащи радиосигнали.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics