ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

понеделник, 22 март 2010 г.

Силиконовата долина на Чубайс


Руският аналог на Силиконовата долина може да започне пълноценна работа в рамките на пет години, прогнозира главата на „Роснано” Анатолий Чубайс. Къде ще бъде реализиран проекта, за сега не е известно. Разглеждат се различни варианти , като най- вероятният от тях е Подмосковието, но има вариант за изгтаждане на „Силиконовата долина” и във Владивосток. В този технологичен парк се планира разработването на крупни проекти, които след пет години работа може да донесат печалба повече от 15 милиарда рубли. „Роснано ще бъде главен изпълнител на проекта. На 15 февруари 2010 година първият заместни-ръководител на администрацията на президента Владислав Сурков съобщил, че е твърде вероятно през 2010 година в Подмосковитео да започне строителството на аналога на американската Силиконова долина.
По- рано в Томск президентът Дмитрий Медведев обявил, че иновационния център е прототип на града на бъдещето, изпитателен полигон на новата икономическа политика.
Предполага се, че през пролетта на 2010 г. техните иновативни продукти, предварително избрани от комисия, ще се разработват в най-големите частни компании. След това най-обещаващите продукти ще се отберат и ще бъдат прехвърлени в "долината", която ще бъде уредена до края на годината.
Съобщено било, че от бюджета са заделени необходимите средства за реализиране на проекта. Определени са пет направления на модернизация : енергийна ефективност и икономия на енергия, ядрената технология, технология на пространство, медицински технологии, стратегически информационни технологии.Заделени са 10 милиарда в бюджета, но за начало отпуснатите средства ще са 4 милиарда лева.
Предполага се, че инфраструктурата на новия комплекс ще бъде разчетена за 30-40 хиляди човека и ще включва всичко, което е необходимо за разработка на научни идеи и превръщането им в бизнес. от жилища и комфортна среда до бизнес инкубатори и услуги, готови да поемат маркетинговите стратегии на новите продукти и технологии.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics